Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Elevernes Dagbog

Atlanterhavet

Halløj – 4 bakke mødt! 

I denne uge har vi haft 12-04 vagten og travlt som sædvanlig. 
Søndag aften stod på filmvisning på storsejlet. Det var ikke ligefrem følelsen af en god film i biffen, men hvem kan prale med at have set sømands-kult-filmen, Martha under stjernene midt på Atlanterhavet. En fed oplevelse! Mandagen stod i tøjvaskens tegn, hvilket er noget af en kaotisk oplevelse. Alt tøjet sejler i sæbevand på dækket, der skures og skrubbes på vores solcremes plettede T-shirts, som er svære at få rene. I en kort periode var overstyrmanden endog på knæ med børste i hånden, for at hjælpe 4.bakke med få tøjet rent. Så beskidte er vi ;)  

Onsdag blev vi purret med beskeden om at vores watermaker, en magisk maskine som tryller søvand til ferskvand, var gået i stykker. Angstens sved dryppede koldt ned af ryggen på alle, med tanken om saltvandsbade den næste uge. Dog kun en kort frygt, Maskinmester Mathildes magic touch fixede watermakeren og saltvandbade blev en saga blot. Andet der er værd at fortælle, er at vi i denne uge er gået fra at ligge og svinge mellem 2-3 knob, til at sejle 6-8 knob. LUKSUS! Vi har endelig ramt den vind vi har sejlet syd efter i tre uger. Stemningen har af samme grund løftet sig. Sammen med lugten af sved på banjerne, trætte t-shirts og sure sokker. Temperaturen er mellem 30 og 35 grader og det hjælper en god gang vind også med at overkomme. Altid lækkert med lidt medvind.

I dag har vi haft vedligehold, hvor vi er blevet pisket af kvartermester Laus hårde, men retfærdige hånd, i arbejde som matering af det gamle teak træ, som nu er klar til en ny lækker lakering. Nu sidder vi på natte vagten og har lige onduleret vores hidtil bedste MOB-rulle, på intet ringere end 3 minutter og 20 sekunder. Vi er nu næsten igennem 12-16/00-04 vagten. Den er nice med havregrød, tid til lektielæsning og dobbelt op på at gå til køjs om aftenen/natten. Morgenmaden savnes dog. 

UGENS HØJESTE HØJDEPUNKT:

En mørk og ikke særlig stormfuld aften, hvor gamle Georgs glidende bevægelser, ledte de tapre elever fra 2. skifte gennem Atlanterhavets evige brusende bølgetoppe. Sprang en flyvefisk op fra sit ellers trygge habitat, svævede igennem luften som en jetjager og kolliderede voldsomt med David venstre kæbe. God griner. 

4. bakke har det godt ombord og med hinanden, og ser frem til St. Croix og tropiske tider. 

Hilsen Nikoline, Marius, Morten, Mads, Liv, Oliver, Sally, David, Aputiaq, Clara og Ebbe.